Laatste nieuws kerstmarkt Eext


Bernice kruit signeert boek in winkel

Tijdens de kerstmarkt op zaterdag 15 december zal Bernice kruit haar nieuwste kook en bakboek "Bakken op hakken" signeren in onze winkel. Bernice heeft een uniek boek geschreven met glutenvrije recepten voor de meest heerlijk taarten en gebakjes.

 

Heb jij dat ook zo gemist, die heerlijke zoetigheden van Nederlandse bodem? Dat hoeft vanaf nu niet meer. In dit boek vind je twintig recepten die je smaakpapillen prikkelen. Stel je eens voor de dat je keuken gevuld is met de heerlijke geur van vers gebakken appeltaart of met een kopje koffie en een lekkere stroopwafel even bij kan kletsen met vrienden. Niks droge hap of honderdduizend kruimels. Zelfs degene die niet glutenvrij hoeven te eten, zullen genieten van jouw resultaten!


In 2018 weer gratis verloting

Net als vorig jaar kunt u tijdens de kerstmarkt weer een prachtige prijs winnen. Het betreft een 3 gangen diner bij Landhotel Restaurant Rikus te Eext voor 2 personen. 

U kunt de voucher uit het kraantie van 12 december as verzilveren in “onze winkel”, Tijdens de kerstmarkt op 15 december 2018.  Dit kan van 11 t/m 17.00 uur. U krijgt dan een gratis lotnummer.

Om 18.30 uur is de loting door de kerstman op de markt. Er is 1 (hoofd)prijs. Dit is dus de cadeaubon voor een 3 gangen diner voor 2 personen bij Landhotel restaurant  Rikus. Het leuke van deze verloting is dat je aanwezig moet zijn om de prijs te kunnen winnen. Er wordt na iedere trekking precies 3 minuten gewacht en als de prijs niet is afgehaald wordt er opnieuw een lot getrokken.


De markt wordt opgeluisterd met optredens.

programma:

  • 13.00 uur - 15.00 uur Orgelman Joris ten Have met het kleine draaiorgel de "kleine blauwe"

  • 15.30 uur - 16.00 uur Aankomst Kerstman

  • 16.00 uur - 18.00 uur Gasselte Blaoskapel 

  • 17.00 uur - 19.00 uur Gast Optredens van Mariko Hummel en Bertus Veldkamp


Gasselte Blaaskapel in Dickensstijl

 

Sinds 2015 heeft de muziekvereniging Harmonie Gasselte haar eigen blaoskapel. Enkele leden vanuit de malletband en het orkest zijn samengevoegd binnen deze afdeling en zorgen voor sfeer bij onder andere wandelvierdaagse en andere gelegenheden. Zij spelen ook tijdens themabijeenkomsten. Tijdens de kerstmarkt in Eext zullen zij kerstliederen in Dickensstijl spelen en ook zodanig gekleed zijn

 


‚ÄčVerkeersmaatregelen op 15 december

I.v.m. de kerstmarkt op zaterdag 15 december 2018 zijn er in Eext een aantal verkeersmaatregelen nodig.

 

De markt wordt georganiseerd op de Stationsstraat te Eext, op het gedeelte gelegen tussen de Brinkstraat en de verbindingsweg Stationsstraat / Kampstraat. Voor het verkeersplan betekent dit dat dit gedeelte van de Stationsstraat formeel moet worden afgesloten. Daarnaast is een omleidingsroute nodig. Deze omleidingsroute wordt kenbaar gemaakt door zogenaamde pijlborden. Voor meer info klik Hier  Hier


 

Formeel geeft de gemeente vergunning voor een dergelijk verkeersplan.

De te nemen maatregelen worden uitvoerend gedaan door de organisatie van de kerstmarkt.

Op zaterdag 15 december  zal vanaf  08.00 uur genoemde gedeelte van de Stationsstraat worden afgezet.

Vanaf  21.00 uur zal het dorp weer vrijgegeven worden voor bestemmingsverkeer.


 

Afzetting A

Stationsstraat / Kerkstraat / Brinkstraat

    

Afzetting B

Stationsstraat / verbindingsweg Stationsstraat / Kampstraat

Parkeren

Voor en aan de afzettingen zal met bebording worden aangegeven waar er precies geparkeerd kan worden. Gezien het jaargetijde is dit erg weesafhankelijk.


Bekende orgelman Joris ten Have komt naar Eext

Joris ten Have is al vanaf zijn 3e jaar ”verslingerd” aan draaiorgels en promoot het orgel waar hij kan. Zo is hij veel op radio en tv geweest en staat hij regelmatig in de krant, zowel regionaal als landelijk! Sinds kort is hij ook wekelijks te horen op Q-Music met het spel “Hoor is, daar is Joris!” waarbij luisteraars moeten raden welk top-40 hit er op het draaiorgel gespeeld wordt. Op vrijdag 29 juni 2018 is Joris ten Have door burgemeester Den Oudsten van Groningen benoemd tot stadsorgelman van Groningen en is daarmee de nieuwe beheerder van het stadsdraaiorgel “de Pronkjewail”. Joris komt naar Eext met het kleine draaiorgel "de kleine blauwe". 

Het kleine draaiorgel de “kleine Blauwe” is een 26 toets midi-gestuurd handdraaiorgel en is geschikt om zowel binnen als buitenshuis op te treden. Ook is het mogelijk om bij dit orgel het heuse ”orgeldraaidiploma” te behalen, maar daarvoor moet uiteraard wel eerst zorgvuldig aan het orgelwiel gedraaid worden!

Dit orgel heeft een prachtige klank en klinkt voor zijn kleine omvang erg volwassen. Doordat dit orgel beschikt over een midi systeem kan bijna elk nummer op dit orgel gespeeld worden. Bij het orgel zitten ruim 150 liedjes variërend van traditionele nummers zoals aan de Amsterdamse grachten maar ook de modernste hits van Afrojack ontbreken niet! Ook sinterklaas en kerstmuziek klinken prachtig uit dit fijne orgeltje.
Het front is prachtig geschilderd en het orgel staat op een ouderwets onderstel waardoor het authentiek oog.

 

Tijdens de kerstmarkt zal Joris optreden van 13 t/m 15 uur.

zie ook programma

 


Handige en creatieve knutselaars gezocht

Op 22 en 29 november organiseren we inde GP schuur aan de middenstraat knutselavonden. We maken dan leuke kerstgeschenken die we in een kraam van onze winkel gaan proberen te verkopen tijdens de kerstmarkt. Een ieder is van harte welkom om te helpen. U hoeft zich niet van te voren te melden. Als u wilt helpen en ideen heeft wat u wil maken dient u dit wel even van te voren te melden, dan kunnen we tijdig de juiste materialen regelen. In da geval graag even een mail naar onzewinkeleext@gmail.com  of neem contact op met Rieneke Kanninga via 06-53297071

We beginnen beide avonden om 19.00 uur


Goede doelen tijden Eexter kerstmarkt

Hair & Beauty By Aaltje Zal in de winkel een leuke stand inrichten over en voor

STICHTINGHAARWENSEN.

Stichting Haarwensen schenkt al meer dan 10 jaar haarwerken aan kinderen tot en met 18 jaar die, door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid), hun eigen haar verliezen.

Een mooi haarwerk kan ervoor zorgen dat een kind het zelfvertrouwen terugkrijgt en zich niet anders voelt dan zijn of haar leeftijdsgenootjes. Maar goede haarwerken zijn vaak onbetaalbaar en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed. Door donaties van haar en financiële giften kunnen zij (stichting haarwensen) de haarwerken kosteloos aanbieden.

 

Buiten bouwen we weer een markt. Net als vorig jaar zal er een ijsbaan worden opgesteld. Het is ook bedoeling een klein podium te bouwen waar locale artiesten, koren etc. kunnen optreden. Natuurlijk komt ook de Kerstman weer.


kerstmarkt Eext zoekt standhouder

Op zaterdag 15 december organiseert “onze winkel” van 13.00 uur t/m 19.00 uur een kerstmarkt in Dickenstijl. In de winkel worden weer knieperties en spekkedikken gebakken.Buiten bouwen we weer een markt. Net als vorig jaar zal er een ijsbaan worden opgesteld. Het is ook bedoeling een klein podium te bouwen waar lokale artiesten, koren etc. kunnen optreden. Natuurlijk komt ook de kerstman weer.

 

We zijn op zoek naar mensen die op de markt willen staan of mensen die willen optreden. Dit mogen mensen zijn uit Eext of uit de omgeving. Alleen met z’n allen maken we er een knusse kerstmarkt van.

Mocht je interesse hebben in een kraampje, een leuk idee hebben of meer informatie willen, klik hier of stuur dan een mailtje naar: onzewinkeleext@gmail.com of neem contact op met  06-52528978


FEESTVERLICHTING IN EEXT

Vorig jaar zijn we begonnen met een verlichtingsactie. Het is mooi als er in de straten of tuinen in Eext (kerst) verlichting wordt opgehangen. Vorig jaar hebben we in Samenwerking met Kemkers- speciaalbouw de zogenaamde verlichte Eexter Oosenkop aangebonden. Dit jaar kan dit weer. Een ieder die belangstelling heeft kan een dergelijke ossenkop bestellen via onzewinkeleext@gmail.com of info@kemkers-speciaalbouw.nl De kosten zijn € 50, per stuk. Eventueel kunnen de koppen door ons worden bewaard en jaarlijks worden opgehangen.