Optredens:

  • 13.00 uur - 15.00 uur Orgelman Joris ten Have met het kleine draaiorgel de "kleine blauwe"
  • 15.30 uur - 16.00 uur Aankomst Kerstman
  • 16.00 uur - 18.00 uur Gasselte Blaoskapel 
  • 17.00 uur - 19.00 uur Gast Optredens van Mariko Hummel en Bertus Veldkamp

Dagprogramma

13.00 uur  Opening Markt

  - Opening schaatsbaan

  - Start inname vouchers en uitgifte loten in de winkel

  - Optreden Bertus in de winkel

13.00 uur - 15.00 uur   Orgelman Joris ten Have

14.00 uur    Optreden Bertus in de Winkel

15.30 uur - 16.00 uur   Aankomst Kerstman

16.00 uur    Optreden Bertus in de Winkel

16.00 uur - 18.00 uur   Gasselte Blaoskapel 

17.00 uur - 19.00 uur   Mariko Hummel en Bertus Veldkamp

17.00 uur    Dorps-kerst-toost

17.30 uur    Stoppen inname vouchers

18.30 uur    Verloting

19.00 uur    Sluiting Markt


Joris ten Have

Joris ten Have is al vanaf zijn 3e jaar ”verslingerd” aan draaiorgels en promoot het orgel waar hij kan. Zo is hij veel op radio en tv geweest en staat hij regelmatig in de krant, zowel regionaal als landelijk! Sinds kort is hij ook wekelijks te horen op Q-Music met het spel “Hoor is, daar is Joris!” waarbij luisteraars moeten raden welk top-40 hit er op het draaiorgel gespeeld wordt. Op vrijdag 29 juni 2018 is Joris ten Have door burgemeester Den Oudsten van Groningen benoemd tot stadsorgelman van Groningen en is daarmee de nieuwe beheerder van het stadsdraaiorgel “de Pronkjewail”. Joris komt naar Eext met het kleine draaiorgel "de kleine blauwe". 

 

Het kleine draaiorgel de “kleine Blauwe” is een 26 toets midi-gestuurd handdraaiorgel en is geschikt om zowel binnen als buitenshuis op te treden. Ook is het mogelijk om bij dit orgel het heuse ”orgeldraaidiploma” te behalen, maar daarvoor moet uiteraard wel eerst zorgvuldig aan het orgelwiel gedraaid worden!

Dit orgel heeft een prachtige klank en klinkt voor zijn kleine omvang erg volwassen. Doordat dit orgel beschikt over een midi systeem kan bijna elk nummer op dit orgel gespeeld worden. Bij het orgel zitten ruim 150 liedjes variërend van traditionele nummers zoals aan de Amsterdamse grachten maar ook de modernste hits van Afrojack ontbreken niet! Ook sinterklaas en kerstmuziek klinken prachtig uit dit fijne orgeltje.
Het front is prachtig geschilderd en het orgel staat op een ouderwets onderstel waardoor het authentiek oogt.Gasselte Blaoskapel in Dickensstijl

Sinds 2015 heeft de muziekvereniging Harmonie Gasselte haar eigen blaaskapel. De Gasselter Blaoskapel is een idee van familie van der Linden die doorgevoerd is binnen de vereniging. Enkele leden vanuit de malletband en het orkest zijn samengevoegd binnen deze afdeling en zorgen voor sfeer bij onder andere wandelvierdaagse en andere gelegenheden. Zij spellen ook tijdens themabijeenkomsten. Tijdens de kerstmarkt in Eext zullen zij kerstliederen in Dickensstijl spelen en ook zodanig gekleed zijn


Mariko Hummel

Mariko is 12 jaar en speelt nu 5 jaar viool en wil graag op kerstmarkten spelen. Dit wil zij graag doen omdat zij het leuk vind om kerstmuziek te spelen en vind het een mooi kerstidee om dan geld in te zamelen voor een goed doel (een school bouwen voor kinderen in het geboorteland van de man van haar viooljuf, (ml foundation Gambia). Zij wil haar viooljuf dan verrassen met het geld dat zij voor het spelen krijgt. Haar viooljuf bouwt samen met haar man een schooltje in een van de armste wijken van Brikama. Ze heeft een stichting opgericht om geld in te zamelen om dat te kunnen doen. Ze zijn al begonnen met bouwen. Op hun website  mlfoundationgambia.com/ kunt u meer informatie vinden.  Elke cent die zij krijgen gaat ook echt naar de kinderen daar, dat vinden wij super.

De Stichting

Stichting ML foundation Gambia is ontstaan nadat wij, Modou en Lenneke Manka, al jaren op kleinschalig niveau diverse kinderen in Brikama spelenderwijs hebben voorbereid om naar school te gaan. We hebben beiden dezelfde droom, dezelfde visie, hetzelfde doel: de jongsten in deze arme wijk in Brikama toegang geven tot onderwijs! Een school neerzetten die uit kan groeien tot een goede, gecertificeerde instelling, met als extra element: Engelse lessen op goed niveau. Tijdens een groot deel van het regenseizoen liggen de lessen moedwillig stil wegens het ontbreken van een schoolgebouw. Met het openen van onze Nursery school kunnen we eindelijk het gehele jaar lessen aanbieden!

Een paar feiten op een rij

– naam: ML foundation Gambia

– RSIN/fiscaal nummer: 8573.22.382 te Apeldoorn

- KvK nummer: 68150849

- Bankrekening / IBAN nummer: NL57 RBRB 0706 2887 93

– bestuurssamenstelling: gestart op basis van voorzitter en secretaris penningmeester

– namen van de bestuurders: Modou Manka en Lenneke Manka

Naast onze actieve updates & werving via facebook/folders/website hielden wij verschillende acties: